Árak

Kedves borkedvelő barátom! A mottóm már tudod: "kóstold a bort azzal, aki alkotta!" Kommentált borkóstolókkal várlak, részed lesz vendégváró falánkságokban, ízlelgetheted Somló remek minerális borait, segítségemmel megismerheted a hagyományos borkészítés fortélyait. Megérdemelt jutalmad pedig a jókedv, a nyugalom, a barátság és a harmónia lesz!

Borkínálat

és árak

Hordós tételek:600 Ft/liter
Olaszrizling
Hárslevelű
Furmint
Öreg tőkés válogatás I. (rizlinggel teli)
Öreg tőkés válogatás II. (furmint súlyos)
Juhfark800 Ft/liter
Palackos borok: 
Hárslevelű 20072000 Ft/palack
Sziklaszirom 20082000 Ft/palack
Olaszrizling 20121800 Ft/palack
Juhfark 20121800 Ft/palack

Somlói

borpillanatok
1500 Ft/főtől

Pincelátogatás 3 kispince kínálatával. Borkóstolás 4-5 féle Somlói bor aktív közreműködésével.

Somlói

beszélgetős
2500 Ft/főtől

Adj Isten Törköly pohár. Pincelátogatás 3 kispince kínálatával. Borkóstolás (és visszakóstolás) borkorcsolyával, ami lehet körözöttes vagy tepertős zsíros kenyér lilahagymával, tepertős vagy sajtos kemencés pogácsa.
Ajándék Szent Ilona túrával!

Somlói hideg

disznóságok
4500 Ft/főtől

Adj Isten Törköly pohár. Pincelátogatás 3 kispince 5-6 féle Somlói borának kóstolása és visszakóstolása. Füstült pincesonka és szalonna, disznósajt, "Tüskevár első számú házikolbásza", töpörtyű, körözött és friss hegyi zöldségek (idényben), sok-sok hagymákokkal. Desszertként a gazda somlói anekdotái.

Velős gondolatok

a Juhfark körül
4500 Ft/főtől

Adj Isten Törköly pohár. Pincelátogatás 3 kispince kínálatával. Borkóstolás (és visszakóstolás) borkorcsolyával, ami a ház urának kedvence, velős pirítós.
Ajándék Szent Ilona túrával!

Nagy borokhoz

komoly ízek
5000 Ft/főtől

A somlói beszélgetős programmal kezdünk, kis hegyi túrával folytatjuk (Szent Ilona kápolna). A kirándulás után pedig megpihenünk és bográcsos vagy kemencés étkekkel házi hordós savanyúsággal, remek Juhfarkkal és rizlingekkel kényeztetjük magunkat, mert megérdemeljük!

Az ár megállapodásunk alapján a személyek számától és a lakomában szereplő ételektől függően alakul ki.

15 000 Ft/fő borvásárlás esetén a borpillanatok és a beszélgetős program ingyenes!

A programok 5 fő részvételével lehetségesek. 5 fő alatti létszám esetén a kóstoló pincében kis-kóstolóra van lehetőség.

BOR ÉS IDILL

Utazásaim egyik legfőbb tapasztalata volt, hogy van bor-ország és van pálinka-ország. Eszerint van bornép és pálinkanép. A bornépek geniálisak; a pálinkanépek, ha nem is mind ateisták, de legalábbis hajlanak a bálványimádásra. A nagy bornépek a görögök, a dalmátok, a spanyolok, az etruszkok, az igazi borvidékeken az olaszok, a franciák és a magyarok....  [... folytatás a Somlói hírszüret oldalon]

Telefon: +36 30 339 7833
E-mail: